Καναβός Ανδρέας

Καναβός Ανδρέας

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Γνωστικό Αντικείμενο: Ανάλυση Δεδομένων και Επικοινωνία

Ώρες υποδοχής φοιτητών/τριών
Πέμπτη 17:00 – 20:00. Άλλες ημέρες και ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως.

E-mail: akanavos@ionio.gr Τηλ.: +30 26710 27311

Ο Ανδρέας Καναβός είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την Ανάλυση Δεδομένων και Επικοινωνία στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Ιούνιο του 2021. Είναι μέλος του Εργαστηρίου  Νέων Μέσων Επικοινωνίας και Ευχρηστίας (NeMeCU LAB) του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Παράλληλα, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Γραφικών, Πολυμέσων και Γεωγραφικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.) στην Θεματική Ενότητα «ΠΛΣ50: Βασικές Εξειδικεύσεις σε Θεωρία και Λογισμικό» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εξειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Έλαβε το Δίπλωμά του, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και το Διδακτορικό Δίπλωμα το 2008, το 2012 και το 2015 αντίστοιχα από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο τίτλος του Διδακτορικού Διπλώματος είναι “Σημασιολογική Αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό: Τεχνικές Ομαδοποίησης, Δεικτοδότησης και Επισήμανσης” με θεματικές περιοχές μεταξύ άλλων την Εξόρυξη Δεδομένων, την Ανάκτηση Πληροφορίας καθώς και τη Διαχείριση Δεδομένων. Έχει εργαστεί σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα, όπως Horizon ICT20, ΙCT4Growth και Interreg Greece-Italy, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν Συμβασιούχος Διδάσκων (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης στα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑTEI Δυτικής Ελλάδας και στα Τμήματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, διδάσκει στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Πληροφορική Επιστημών Ζωής” (ΔΠΜΣ ΠΕΖ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς:
– Εξόρυξη Δεδομένων
– Ανάκτηση Πληροφορίας
– Διαχείρισης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων σε Συστήματα Υπολογιστικού Νέφους
– Ανάλυση Κοινωνικών Δικτύων
– Δομές και Βάσεις Δεδομένων
– Βιοπληροφορική

Έχει περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κρίση.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support