en

Ενημέρωση

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εναρκτήρια εκδήλωση για το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων

ShareThis
Δημοσίευση: 09-08-2022 12:27 | Προβολές: 1550
Σημαντική Ημερομηνία: 12-08-2022
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πρόσκληση στην εκδήλωση
Mέγεθος: 932.99 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Η αφίσα της εκδήλωσης
Mέγεθος: 2.7 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει εναρκτήρια εκδήλωση της ερευνητικής δράσης «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων - Ionian Hall of Science» την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων.

Το «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων - Ionian Hall of Science» αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του σημαντικού δυναμικού των ανά τον κόσμο Επτανησίων επιστημόνων και στη διαμόρφωση διεπιστημονικών συνεργειών προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας των νησιών του Ιονίου Πελάγους.

Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επιστήμονες που έχουν καταγωγή από τα Επτάνησα ή δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά. Όραμα της δράσης είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που θα συμβάλλει στην προώθηση της  Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών στα Επτάνησα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου, με θέμα:

“Η πολυπλοκότητα και η αφηγηματική βία: oι επείγουσες προκλήσεις του μέλλοντος.

Την ερευνητική δράση θα παρουσιάσει ο Αγησίλαος Κονιδάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό - καλωσόρισμα θα απευθύνει ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ θα τοποθετηθούν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου:

Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής έδρας της Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Cambridge, Ην. Βασίλειο, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Γεώργιος Παξινός, Καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Επίτιμος Διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ανδρέας Τζάκης, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής της Cleveland Clinic, ΗΠΑ, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Αναστάσιος – Ιωάννης Μεταξάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας των Παρισίων, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναστάσιος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,

καθώς και η

Δέσποινα Βλάσση, Φιλόλογος- ερευνήτρια, π. Βιβλιοθηκάριος/αρχειονόμος του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετία.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος οι Επτανήσιοι Επιστήμονες:

Παναγής Γαλιατσάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής, Director of the Tobacco Treatment Clinic,  Johns Hopkins Medical Center, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ.

Ανδρέας Καγγελάρης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Κοσμήτορας, κάτοχος της έδρας M.E. Van Valkenburg Professor of Electrical and Computer Engineering, University of Illinois at Urbana-Champaign, ΗΠΑ.

Δήμητρα Καράμπαλη, Καθηγήτρια, Theoretical High Energy Physics, Department of Physics & Astronomy,  City University of New York City - Lehman College, ΗΠΑ.

Ανδρέας Μανδέλης, Καθηγητής, Mechanical Engineering Canada Research Chair (Tier 1) in Diffusion-Wave Sciences and Technologies, Διευθυντής του “Center for Advanced Diffusion-Wave and Photoacoustic Technologies - CADIPT” στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αργοστολίου και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, ενώ υποστήριξη παρέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ντένια Σαρακίνη.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ (Η Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΤ Κέρκυρας)

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το “Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://science.ihellenism.org/

Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://science.ihellenism.org/wp-content/uploads/2022/08/program_ionian_hall_of_science.pdf

 

Συνδεθείτε με το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων στα Social Media.

Linkedin Group: https://www.linkedin.com/groups/9180647/
Facebook: https://www.facebook.com/ionianhallofscience


Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 12-07-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας