en

Ενημέρωση

Διαδικασίες απόκτησης πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

ShareThis
Δημοσίευση: 18-09-2019 13:33 | Ενημέρωση: 19-09-2019 11:44 | Προβολές: 204

Οι διαδικασίες απόκτησης πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από φοιτητές τεχνολογικής εκπαίδευσης έχουν ως ακολούθως (αρ. Απ. Τμ. 2/2/18.9.2019):
 

Α. Αντιστοίχιση μαθημάτων

Τα μαθήματα του προγράμματος τεχνολογικής εκπαίδευσης αντιστοιχίζονται με τα μαθήματα του προγράμματος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σύμφωνα με τον πίνακα υπό ΣΤ.


Β. Δικαιούχοι φοιτητές

Δικαίωμα κατάθεσης αίτησης για λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχουν οι φοιτητές του Τμήματος οι οποίοι έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.


Γ. Διαδικασία κατάθεσης αίτησης

γ1. Φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τις 31-07-2019 έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος έως τις 30-9-2019 με την οποία να αιτούνται την παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

γ2. Φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών τεχνολογικής εκπαίδευσης μετά την 1-09-2019 έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος, έως 60 ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης της βαθμολογίας στο τελευταίο μάθημα, με την οποία να αιτούνται την παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

γ3. Η κατάθεση της αίτησης μπορεί να γίνει, είτε αυτοπροσώπως από τον φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος, είτε από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος είτε μέσω ΚΕΠ προς τη Γραμματεία του Τμήματος. Η εν λόγω αίτηση αυτομάτως αναστέλλει την όποια διοικητική ανακήρυξη του φοιτητή ως τελειόφοιτου τεχνολογικής εκπαίδευσης.

γ4. Η αίτηση μπορεί να ανακληθεί το αργότερο εντός έξι μηνών από την κατάθεσή της. Η αίτηση ανάκλησης μπορεί να κατατεθεί, είτε αυτοπροσώπως από τον φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος, είτε από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος είτε μέσω ΚΕΠ προς τη Γραμματεία του Τμήματος. Οι αιτήσεις ανάκλησης εξετάζονται από τη Συνέλευση του Τμήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις γίνονται αποδεκτές. Η αποδοχή αίτησης ανάκλησης από την Συνέλευση του Τμήματος συνεπάγεται την επανατοποθέτηση του φοιτητή στο πρόγραμμα τεχνολογικής εκπαίδευσης και ο φοιτητής ανακηρύσσεται αυτομάτως πτυχιούχος τεχνολογικής εκπαίδευσης, με ημερομηνία ανακήρυξης την ημερομηνία της Συνέλευσης στην οποία έγινε αποδεκτή η αίτηση ανάκλησης, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την πτυχιακή εργασία και την πρακτική άσκηση. Η αίτηση ανάκλησης δεν ανακαλείται.

γ5. Φοιτητές οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση όλων των υποχρεώσεών τους όπως αυτές προβλέπονται στο πρόγραμμα σπουδών τεχνολογικής εκπαίδευσης, καταθέσουν αίτηση στην Γραμματεία του Τμήματος για την παροχή πιστοποιητικού περάτωσης σπουδών, χάνουν το δικαίωμα να αιτηθούν την παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
 

Δ. Εγγραφή δικαιούχων φοιτητών

δ1. Οι αιτήσεις (υπό γ3) των φοιτητών εξετάζονται από την Συνέλευση του Τμήματος και εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, οι εν λόγω φοιτητές εγγράφονται στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στο έβδομο (7) εξάμηνο σπουδών. Οι φοιτητές πιστώνονται στα μαθήματα του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών, τους βαθμούς των αντίστοιχων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών της τεχνολογικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από το Τμήμα πίνακα αντιστοίχισης των μαθημάτων (πίνακας υπό ΣΤ). Για τον υπολογισμό του βαθμού πτυχίου στους εν λόγω φοιτητές λαμβάνονται υπόψη: οι βαθμοί των μαθημάτων που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς στο τεχνολογικό πρόγραμμα σπουδών και οι οποίοι έχουν πιστωθεί στα αντίστοιχα μαθήματα του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών, οι βαθμοί των επιπρόσθετων μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ο βαθμός της πτυχιακής εργασίας του τεχνολογικού προγράμματος σπουδών ο οποίος πιστώνεται στην πτυχιακή εργασία του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών. Ο υπολογισμός του βαθμού του πτυχίου γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών.

δ2. Στην περίπτωση όπου η Συνέλευση του Τμήματος εγκρίνει τις αιτήσεις των δικαιούχων φοιτητών, όπως προβλέπεται ανωτέρω υπό δ1, μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων των εκάστοτε εξαμήνων, τότε οι φοιτητές χαρακτηρίζονται ως δικαιούχοι αλλά δεν έχουν δικαίωμα παρακολούθησης και εξέτασης των επιπρόσθετων μαθημάτων που διδάσκονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου. Οι εν λόγω φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν στα προβλεπόμενα επιπρόσθετα μαθήματα για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.


Ε. Διδασκόμενα μαθήματα

ε1. Η διδασκαλία των επιπρόσθετων μαθημάτων για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επιμερίζεται μεταξύ χειμερινού και εαρινού εξαμήνου σύμφωνα με το πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών.

ε2. Κατ΄ εξαίρεση των αναφερόμενων στο ε1 ανωτέρω, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα διδαχθεί μόνο το μάθημα “Ανάλυση Δεδομένων και Επικοινωνία Ι” στο εαρινό εξάμηνο. Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα διδάσκονται όλα τα επιπρόσθετα μαθήματα σύμφωνα με τα αναφερόμενα ανωτέρω υπό ε1.


ΣΤ. Πίνακας

[Πίνακας αντιστοίχισης μαθημάτων τεχνολογικής εκπαίδευσης με τα μαθήματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης].


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας