en

Ενημέρωση

Διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης με το Δήμο Σάμης

ShareThis
Δημοσίευση: 27-10-2022 14:31 | Ενημέρωση: 27-10-2022 20:36 | Προβολές: 308
Σημαντική Ημερομηνία: 29-09-2022
[Έληξε]

Η 1η Συνάντηση Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώθηκε από τον Δήμο Σάμης σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πολύκεντρο Πυλάρου “Θέμος Ποταμιάνος” στο χωριό Διβαράτα του Δήμου Σάμης Κεφαλονιάς, με την ευκαιρία της επιλογής του Φισκάρδου ως ενός από τους τρεις υποψήφιους οικισμούς για τον διαγωνισμό “Best Tourism Villages” του UNWTO. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Την έναρξη της υβριδικής εκδήλωσης χαιρέτισαν η Υφυπουργός Τουρισμού  Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης, o Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης,  ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, καθηγητής κ. Σπύρος Πολυκαλάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φισκάρδου, κ. Ευστάθιος Τσελέντη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης  ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος, ο Προϊστάμενος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο Προϊστάμενος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Κλαουδάτος, η Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αθηνά Φωκά, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ληξουρίου, κ. Γεράσιμος Γαλανός, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σιμωτάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Δημήτρης Ατσάρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρος-Μιχαήλ Γαλιατσάτος, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Κεφαλληνίας, κ. Λευτέρης Στελλάτος.

Ο Επιστ. Σύμβουλος του Δημάρχου Σάμης, κ. Γεράσιμος Σταματελάτος παρουσίασε τον θεσμό Best Tourism Villages ενώ την εμπειρία από συμμετοχή τους στο διαγωνισμό  παρουσίασαν, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, η κ. Ιωάννα Πατρώνη, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Νίκος Αργυρίου, Επιστημονικός Σύμβουλος Δημάρχου Αλοννήσου, ο  κ. Νικόλαος Αυγερινός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών - Υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη,  ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κ. Αγησίλαο Κονιδάρη, για το Δήμο Σάμης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις αναφορικά με Βιώσιμο Τουρισμό – Περιβάλλον, και τον Πολιτισμό από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χάρη Κοκκώση, τη διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΜΣ “Digital Culture, Smart Cities, IoT ADT” κ. Κωνσταντίνα Σιούντρη, και την Καθηγήτρια Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, Κοσμήτορα Σχολής Χημικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διονυσία Κολοκοτσά, καθώς και για το Βιώσιμο Τουρισμό – Τεχνολογία – Διοίκηση” από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γιώργο Καρυδάκη, την Αναπληρώτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη, και τον  Επίκουρο Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Πούλιο.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κύρια ζητήματα του Βιώσιμου Τουρισμού, καθώς και της δικτύωση μεταξύ των Δήμων με την ευκαιρία  της εμπειρίας συμμετοχής στο Best Tourism Villages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Επιστροφή
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Κυριακή 05-05-2024
ΤΔΔΣ: 1η Προκήρυξη Πρακτικής Άσκησης Erasmus+ Χειμερινού Εξαμήνου 2024-2025
Έναρξη: 30-04-2024 |Λήξη: 21-05-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Ανακοίνωση
Mέγεθος: 135.03 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας