en

Ενημέρωση

ERASMUS διδασκαλίας: Η κ. Ευαγγελία Παρίση στην Φεράρα της Ιταλίας

ShareThis
Δημοσίευση: 23-10-2022 17:32 | Προβολές: 353
image

Την Ιταλία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της κινητικότητας Erasmus για διδασκαλία ή/και επιμόρφωση, η κ. Ευαγγελία Παρίση, Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού, του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την κ. Παρίση υποδέχθηκε το πανεπιστήμιο της Φεράρας στην Ιταλία, το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής της περιελάμβανε διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και επιμόρφωση. Τα θέματα στο γνωστικό αντικείμενο «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού –Αγροτική Παράδοση- Τουριστική Ικανοποίηση» που ανέπτυξε ήταν:

  • Ο Tουρισμός κρουαζιέρας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κεφαλονιά
  • O τουρισμός ευεξίας στην Ελλάδα και στην Σύρο.
  • Η αγροτική παράδοση στα Ιόνια νησιά και η σχέση της με τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων.
  • H εκτίμηση της τουριστικής ικανοποίησης σε νησιώτικους τουριστικούς προορισμούς: H περίπτωση των Ιονίων Νήσων
  • Η ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς: Επικοινωνία και στρατηγικές μάρκετινγκ

Τέτοιου είδους επισκέψεις είναι σημαντικές για τα μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ του τμήματος καθώς αποκτούν εμπειρία σε νέα περιβάλλοντα διδασκαλίας, αποκτούν νέες καινοτόμες παιδαγωγικές και ψηφιακές δεξιότητες, συνδέονται με συναδέλφους στο εξωτερικό για τον σχεδιασμό κοινών δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και τέλος ενισχύουν την συνεργασίας μεταξύ Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι οι φοιτητές ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό και την επτανησιακή κουλτούρα και μάλιστα εκδηλώθηκε και επιθυμία για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων μέσω πρακτικής άσκησης.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ECeC – Eredità Culturali e Comunità (Πολιτιστική Κληρονομιά και Κοινότητα) ευχαρίστησε την κ. Παρίση για τον «πλούσιο» σεμινάριό της που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους φοιτητές, δηλώνοντας ότι πλέον τα δύο πανεπιστήμια ήρθαν πιο κοντά.


Επιστροφή
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας