en

Ενημέρωση

Διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Sustainable Tourism Summit»

ShareThis
Δημοσίευση: 22-09-2023 11:09 | Προβολές: 427
image

Η ημερίδα με τίτλο «Sustainable Tourism Summit» έχει στόχο να αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού και απευθύνεται κυρίως στις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Διοργανώνεται από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00, στο Αμφιθέατρο "Γεράσιμος Αρσένης" του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που βασίζεται στο τρίπτυχο: περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία, αλλά και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών για την βήμα-βήμα υιοθέτηση αυτών των βασικών αρχών.

Θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία, τη συνεργασία μεταξύ τουριστικών φορέων, τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην τουριστική ανάπτυξη, την ανακύκλωση και την υιοθέτηση αρχών Behavioral economics για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διοργάνωσης του "1st Stay Active Kefalonia" σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου.

 

Ομιλητές

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 (18:00-20:00)

Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης», Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

 

"Οικολογικά Πράσινα Νησιά: Η Κλιματική Ουδετερότητα και η Φέρουσα Ικανότητα για Βιώσιμο Τουρισμό"

Κωνσταντίνα Σιούντρη

Διδάσκουσα και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΜΣ “Digital Culture, Smart Cities, IoT ADT” του Πανεπιστήμιου Πειραιώς

 

"Βιώσιμος Τουρισμός και Ελληνικά Ξενοδοχεία"

Γιώργος Πετράκος

Καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων και Η/Υ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και μέλος του Παρατηρητηρίου Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.

 

"Βιωσιμότητα, Ενέργεια και τουρισμός"

Νικόλας Φαραντούρης

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

 

“Βιώσιμη ανάπτυξη και τουρισμός: καλές πρακτικές από την κατοικία-ερημητήριο του Gandhi”

Ιωάννης Πούλιος

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τουρισμού, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα)

 

"Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και τουριστικές επιχειρήσεις Κεφαλονιάς/Ιθάκης"

Αγησίλαος Κονιδάρης

Αναπληρωτής Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας