en

Ενημέρωση

Οδηγός Αποκριτικής Δημοσιογραφίας στα ελληνικά με την συμβολή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

ShareThis
Δημοσίευση: 05-10-2023 22:19 | Προβολές: 740
Συμμετέχοντα Μέλη
Βάλια Καϊμάκη
image

Με ειδική αναφορά στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Οδηγού για την Αποκριτική Δημοσιογραφία και στα ελληνικά.

«Ένα θερμό μπράβο στο μέλος του διοικητικού μας συμβουλίου Βάλια Καϊμάκη και στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη βοήθειά τους στην επιμέλεια του οδηγού στα ελληνικά! Σας ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να γεφυρώσουμε τα γλωσσικά εμπόδια και να κάνουμε τη γνώση προσιτή σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους», αναφέρεται στον ιστότοπο ejc.net.

Ο Οδηγός απευθύνεται σε δημοσιογράφους που επιθυμούν να εξερευνήσουν την Αποκριτική Δημοσιογραφία. Πρόκειται για ενδελεχή και τεκμηριωμένα ρεπορτάζ που επικεντρώνονται κυρίως σε αποκρίσεις σε κοινωνικά προβλήματα. Η Αποκριτική Δημοσιογραφία είναι μια πρακτική που ερευνά και εξηγεί, με κριτικό και ξεκάθαρο τρόπο, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να επιλύσουν ευρέως διαδεδομένα προβλήματα.

Στα αγγλικά, ο Οδηγός Αποκριτικής Δημοσιογραφίας δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στις αρχές Αυγούστου ενώ η ελληνική του έκδοση παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ Δημοσιογραφίας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το iMEdD – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 28-30 Σεπτεμβρίου και στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος.

Τα ελληνικά είναι η πρώτη γλώσσα στην οποία μεταφράζεται. Διατίθεται δωρεάν στην παρακάτω διεύθυνση:

https://ejc.net/resources/solutions-journalism-an-introduction-for-journalists-and-newsrooms


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας