Στην ημερίδα της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα Μέσα Ενημέρωσης, τις προοπτικές που θα δημιουργήσει, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση της συμμετείχε η Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Βάλια Καϊμάκη.
Στην ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη, ΜΜΕ και Δημοσιογραφία: προκλήσεις και προοπτικές», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, συμμετείχε πλήθος ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, ειδικών και θεσμικών παραγόντων. Ανάμεσά τους, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, ο Κωνσταντίνος Κιμπουρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ο Αιμίλιος Περδικάρης, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ο Άρης Βραχάτης, Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Θέμης Μπερεδήμας, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.
Η κ. Βάλια Καϊμάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανές, αλλά το ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έρχεται σε μια συγκυρία ήδη πολύ βεβαρημένη για τον δημοσιογραφικό κόσμο, όπου δεν θέλει κανείς την αξιόπιστη δημοσιογραφία: οι κυβερνήσεις γιατί τους ενοχλεί, και οι εκδότες γιατί τους είναι ακριβή. Ταυτόχρονα δεν έχουμε και κοινό να μας υποστηρίξει, γιατί βιώνουμε μια τεράστια κρίση αξιοπιστίας εδώ και δύο δεκαετίες».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ημερίδα στο YouTube