en

Ενημέρωση

«ΦΟΙΤΗΤΙΒΙΣΜΑΤΑ 2024» με συμμετοχή του Τμήματος Ψηφιακών μέσων και Επικοινωνίας

ShareThis
Δημοσίευση: 20-01-2024 10:34 | Προβολές: 1570
gr  doc.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 57.65 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
gr  pdf.png  Αναλυτικό Πρόγραμμα Προβολών
Mέγεθος: 53.47 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Ξεκινά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 10:30πμ - 11:00πμ η μετάδοση της νέας συγκομιδής φοιτητικών ντοκιμαντέρ της σειράς "Φοιτητιβίσματα", που παράγονται στο πλαίσιο του δια-πανεπιστημιακού προγράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.

Στο ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ 2023 συμμετείχαν 55 επίλεκτοι φοιτητές και φοιτήτριες από 37 Τμήματα, από 18 ελληνικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές επιδοτήθηκαν από την Βουλή επί ένα εξάμηνο για την πρακτική τους άσκηση ώστε, με την καθοδήγηση καθηγητών τους και την εποπτεία του Καναλιού, να δημιουργήσουν συνεργατικά μικρά ντοκιμαντέρ με γενική θεματική κατεύθυνση "Περιβάλλον". Προηγήθηκε ένα εντατικό διεπιστημονικό τηλε-σεμινάριο με την εθελοντική συμμετοχή πανεπιστημιακών του δικτύου του ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ, καθώς και διακεκριμένων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα με τον τελειόφοιτο φοιτητή Αλέξανδρο Τσιλιάνη, επικεφαλή της φοιτητικής κινηματογραφικής ομάδας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Π. Ηλιάδη και την ταινία με τίτλο «Φωτορύπανση και νυχτερινός ουρανός» οι οποία θα προβληθεί στις 9-6-24 και ώρα 10:30.

Το πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ, που σχεδιάστηκε πιλοτικά το 2014 με πρωτοβουλία του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Παν/ίου Αιγαίου και από το 2018 εξελίχθηκε σε διατμηματικό και διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα, διασυνδέει πλέον το σύνολο των οπτικοακουστικών και καλλιτεχνικών τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων, αποτελώντας μοναδικό και πολύτιμο θεσμό για την φοιτητική δημιουργία. Σύντομα θα ξεκινήσει η προσεχής έκδοση του προγράμματος για το 2024, ενώ με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων το ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ τελεί πλέον υπό την αιγίδα της.

Φοιτητιβίσματα

Από αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή 10.30-11.00 και σε επανάληψη

κάθε Σάββατο πρωί 9:30-10:00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

[ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ]


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας