en

Ενημέρωση

Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2023-2024

ShareThis
Δημοσίευση: 26-01-2024 13:36 | Προβολές: 786

Οι δηλώσεις μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο dias.ionio.gr.

Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο dias.ionio.gr  απαιτείται η εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης. 

Δηλώσεις μαθημάτων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως και την Δευτέρα  5/2/2024.

Οι Κανόνες δηλώσεων φοιτητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (έτος εισαγωγής 2019 και μετέπειτα) είναι διαθέσιμοι στο Πρόγραμμα Σπουδών (https://dmc.ionio.gr/gr/studies/undergraduate/structure/)

 

Κανόνες δηλώσεων φοιτητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (έτος εισαγωγής 2019 και μετέπειτα)

Για το εαρινό εξάμηνο δηλώνονται μαθήματα του 2ου, 4ου, 6ου και 8ου εξαμήνου.

Οι δηλώσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

Δηλώνονται πρώτα, είτε τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου στο οποίο βρίσκονται οι φοιτητές και στη συνέχεια τα οφειλόμενα, είτε το αντίστροφο στη συνέχεια δηλώνονται τα μαθήματα επομένων εξαμήνων.
Ο ελάχιστος αριθμός μαθημάτων που μπορεί να δηλώσει ένας φοιτητής είναι έξι (6). Φοιτητές που βρίσκονται στο 5ο ή μεγαλύτερο έτος δύναται να δηλώσουν λιγότερα από 6 μαθήματα κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία. 
Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων που μπορεί να δηλώσει ένας φοιτητής είναι εννέα (9).
Φοιτητές με τυπικό εξάμηνο ίσο ή μεγαλύτερο του 9ου μπορούν να δηλώσουν έως 12 μαθήματα.
Δεν είναι εφικτό να δηλωθεί εργαστηριακό μάθημα χωρίς να έχει δηλωθεί συγχρόνως ή σε προηγούμενο εξάμηνο το θεωρητικό μέρος του.
Σε καμία περίπτωση οι φοιτητές δεν μπορούν να δηλώσουν μαθήματα εξαμήνου μεγαλύτερου από το τυπικό τους, εάν προηγουμένως δεν έχουν δηλώσει όλα τα χρωστούμενα μαθήματα και όλα τα μαθήματα του τυπικού τους εξαμήνου.
Στο 7ο και 8ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές οφείλουν να δηλώνουν την πτυχιακή εργασία.
Από το 7ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά επιλογής και αντιστοιχεί σε δύο (2) μαθήματα επιλογής υποχρεωτικά (ΕΥ). Επομένως οι φοιτητές που επιθυμούν την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης θα πρέπει να επιλέξουν δύο (2) μαθήματα επιλογής υποχρεωτικά (ΕΥ) λιγότερα για την λήψη πτυχίου. Οι φοιτητές που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες δηλώσεων μαθημάτων που περιέχονται στο πρόγραμμα σπουδών ( https://dmc.ionio.gr/gr/studies/undergraduate/courses/ ) αναφορικά με τις ομάδες των μαθημάτων από τις οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν μαθήματα. 
 

Κανόνες δηλώσεων φοιτητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Για το εαρινό εξάμηνο δηλώνονται μαθήματα του 2ου, 4ου, 6ου και 8ου εξαμήνου.

Οι δηλώσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

Dηλώνονται πρώτα τα οφειλόμενα μαθήματα από τα εξάμηνα που προηγούνται του τυπικού εξαμήνου στο οποίο βρίσκονται οι φοιτητές στη συνέχεια δηλώνονται τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου και τέλος δηλώνονται τα μαθήματα επομένων εξαμήνων.
Ο μέγιστος αριθμός των δηλούμενων μαθημάτων ανά εξάμηνο αντιστοιχεί σε μαθήματα των οποίων οι διδακτικές μονάδες είναι τριάντα εννέα (39). Κατ’ εξαίρεση οι φοιτητές τυπικού εξαμήνου 8ου ή μεγαλύτερου μπορούν να δηλώνουν μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν σε έως και πενήντα έξι (56) διδακτικές μονάδες.
Δεν είναι εφικτό να δηλωθεί εργαστηριακό μάθημα χωρίς να έχει δηλωθεί συγχρόνως ή σε προηγούμενο εξάμηνο το θεωρητικό μέρος του.
Οι φοιτητές που βρίσκονται σε τυπικό εξάμηνο 8 ή μεγαλύτερο δηλώνουν και την πρακτική / πτυχιακή, εφόσον πληρούν και τις σχετικές προϋποθέσεις (2/3 των διδακτικών μονάδων για την πρακτική και 2/3 των μαθημάτων για την πτυχιακή). Οι διδακτικές μονάδες της πρακτικής/πτυχιακής δεν προσμετρώνται με αυτές των μαθημάτων. Η δήλωση της πρακτικής/πτυχιακής πραγματοποιείται μέσω των σχετικών εντύπων και δεν απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση μέσω του συστήματος dias.ionio.gr.
Οι φοιτητές που δεν οφείλουν κάποιο μάθημα θα πρέπει να υποβάλλουν κενή δήλωση.


Σημαντικές επισημάνσεις:

Στην περίπτωση που δεν ακολουθηθούν οι κανόνες δήλωσης μαθημάτων υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η δυνατότητα δήλωσης των εργαστηριακών μαθημάτων.

 


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας