en

Ενημέρωση

AI_ducation Festival στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ShareThis
Δημοσίευση: 08-07-2024 13:22 | Προβολές: 607
image

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργάνωσε στις 4 & 5 Ιουλίου ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ με στόχο τη γνώση, την κατανόηση και τη χρήση αλγοριθμικών τεχνολογιών, δεδομένων και λογισμικού, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στην καθημερινότητα όλων, αλλά η επίδρασή της στα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένει αχαρτογράφητη. Το AI_ducation Festival κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ανοιχτούν στον κόσμο και τις πρακτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναμορφώνοντας το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η δράση οργανώθηκε και συνονίστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το φεστιβάλ χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, και ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Βάλια Καϊμάκη, συντόνισε το πάνελ με θέμα: «Ο ψηφιακός εγγραμματισμός των μαθητών/μαθητριών».  Ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Αναλυτής Ψηφιακών Υπηρεσιών και Διαχειριστής Έργων στην ΕΔΥΤ, ο Αντώνης Καράμπελας, Εκπαιδευτικός και Συντονιστής Τεχνητής Νοημοσύνης, ACS Athens, η Γεωργία Μαυρουδάκη, Φιλόλογος, στο βραβευμένο ΕΠΑΛ Καματερού & Γιάννης Φώσκολος, απόφοιτος του ΕΠΑΛ Καματερού.

Το διήμερο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ήταν το επιστέγασμα μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τη διοργάνωση δύο σεμιναρίων, τον περασμένο Ιούνιο και Μάιο, με την συμμετοχή πέραν των 700 εκπαιδευτικών και με ομιλητές εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονίστρια των σεμιναρίων ήταν επίσης η Βάλια Καϊμάκη.

Link Σεμιναρίων:              https://www.youtube.com/live/Xr0lUww1Z6Y

                                         https://www.youtube.com/live/BCSKcmRMWZw


Επιστροφή
<< <
Οκτώβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας