en

Ενημέρωση

Προκήρυξη Εκλογών Διευθυντών Εργαστηρίων του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

ShareThis
Δημοσίευση: 22-10-2024 15:44 | Προβολές: 121
gr  pdf.png  Προκήρυξη Εκλογών Διευθυντών Εργαστηρίων
Mέγεθος: 752.83 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη Διευθυντών των εξής Εργαστηρίων του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, με θητεία έως 31/08/2027: 

  • Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital)
  • Εργαστήριο Τεχνολογιών Επιρροής και Αλληλεπίδρασης (ΙnterLab)
  • Εργαστήριο Νέων Μέσων Επικοινωνίας και Ευχρηστίας (NeMeCULAB)
  • Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Πολιτισμού

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Διευθυντών των τεσσάρων (4) Εργαστηρίων του Τμήματος θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 από ώρα 09:00 π.μ. έως 12:00μ. με άμεση και μυστική ψηφοφορία αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.) με διακριτή ψηφιακή κάλπη για κάθε ένα από τα τέσσερα (4) Εργαστήρια του Τμήματος.

Ως Διευθυντής Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου εκλέγεται μέλος Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης, της βαθμίδας του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή, ίδιου ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου με αυτό του εργαστηρίου. Η ιδιότητα του Διευθυντή δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μονοπρόσωπου οργάνου ή μέλους συλλογικού οργάνου ΑΕΙ. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι όσοι αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θέσης.Κατ’ εξαίρεση δύναται να υποβάλει υποψηφιότητα μέλος Δ.Ε.Π. που αποχωρεί από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας εάν είναι το μόνο μέλος Δ.Ε.Π. που υπηρετεί στο εργαστήριο ή την κλινική ή εάν δεν υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες.

Η επανεκλογή του ίδιου προσώπου στο αξίωμα του Διευθυντή Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου επιτρέπεται χωρίς περιορισμό θητειών.

Διευθυντής εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή τουλάχιστον το 1/3 των έγκυρων ψήφων των μελών του εκλεκτορικού σώματος - εάν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος- που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία ή υπάρξει ισοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την ακριβώς επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 από τις 09:00 έως τις 12:00, μεταξύ των υποψηφίων που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση ή μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν. Επί νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας αυτή θα επαναληφθεί την ακριβώς επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 από τις 09:00 έως τις 12:00, οπότε θα εκλεγεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν υπάρξει ισοψηφία θα διενεργηθεί ηλεκτρονική κλήρωση με τη χρήση του συστήματος “Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ” μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν.

Το σώμα των εκλεκτόρων για την εκλογή Διευθυντή Εργαστηρίου απαρτίζεται από τα μέλη Δ.Ε.Π. που μετέχουν στη Συνέλευση του Τμήματος.

Την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει το Όργανο Διενέργειας Εκλογών (ΟΔΕ) το οποίο στην περίπτωση εκλογών για την ανάδειξη Διευθυντή Εργαστηρίου αποτελείται από τον Καθηγητή Σπυρίδωνα Πολυκαλά, Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ο ορισμός του οποίου έγινε στη Συνέλευση του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίαςαριθ. 19/8-7-2024 (Θέμα 10ο- Προκήρυξη για ΔιευθυντέςΕργαστηρίωνΤμήματος). Το Ο.Δ.Ε. μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων ανακηρύσσει τους υποψήφιους για τη θέση του Διευθυντή κάθε Εργαστηρίου και ενημερώνει το σώμα εκλεκτόρων μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Ο.Δ.Ε. ελέγχει αν οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας, καταρτίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους (ανά Εργαστήριο) και επιβλέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, εξάγει τα αποτελέσματα της εκλογής, ανακηρύσσει τον εκλεγέντα Διευθυντής (ανά Εργαστήριο) και αποστέλλει το πρακτικό εκλογής στον Πρύτανη του Ιδρύματος. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρύτανης εκδίδει διαπιστωτική πράξη εκλογής, η οποία αναρτάται στο πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Καλούνται τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη θέση Διευθυντή Εργαστηρίου να υποβάλλουν υποψηφιότητα μέσω ηλεκτρονικής επιστολής (email) η οποία πρέπει να αποσταλεί προς την Γραμματεία του Τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση secdmc@ionio.grμέχρι την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024, ώρα 14:00. 

Κάθε υποψήφιος μπορεί να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίαςτο αργότερο έως τη δέκατη ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Η παρούσα προκήρυξη με ευθύνη της Γραμματείας να αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Τμήματος και να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.  

 

O Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής Σπυρίδων Πολυκαλάς


Επιστροφή
<< <
Οκτώβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας