en

Νίκος Αντωνόπουλος

Ιδιότητα: Επίκουρος Καθηγητής (μόνιμος)
Email: nikos.antwnopoulos@ionio.gr

Αντωνόπουλος Νίκος

Προτεινόμενα θέματα για το πρόγραμμα Διδακτορικών σπουδών:

  • Η εύχρηστη (usability) εμπειρία χρήστη (user experience) σε ηλεκτρονικά καταστήματα μουσείων και η αλληλεπίδραση των χρηστών με τα ψηφιακά εκθέματα (ιδανικά προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό στη πληροφορική/πολιτισμό/οικονομικά)
  • Σχεδίαση περιβαλλόντων διεπαφών (Graphical User Interface – GUI) για τη διαδικτυακή παρουσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης/ενημέρωσης (ιδανικά προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό στη γραφιστική/ψηφιακά μέσα/δημοσιογραφία/επικοινωνία)
  • H εμπειρία του χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την εκπαίδευση με τεχνικές Gamification (ιδανικά προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό στη πληροφορική/ψηφιακά μέσα/επικοινωνία/εκπαίδευση)
  • Επισκέπτες Διαδικτυακών Τόπων ΜΜΕ και  Ψυχολογικά Χαρακτηριστικά που Επηρεάζουν τις Επιλογές και τη Γνώμη τους (ιδανικά προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό στη ψυχολογία)

Ο Αντωνόπουλος Νίκος είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Νέων Μέσων Επικοινωνίας και Ευχρηστίας (NeMeCU Lab). Συμμετέχει ή συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις επιτροπές του Τμήματος (ΟΜΕΑ, Κατατακτήριες, Επιλογή Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων, κτλ.) και έχει οριστεί μέλος στην ιδρυματική επιτροπή διαχείρισης περιεχομένου παγκοσμίου ιστού (webteam) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Του απονεμήθηκε Μεταδιδακτορική υποτροφία για έρευνα στο Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία με θέμα το Digital Marketing. Έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα με «Άριστα» από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία (Σχεδίαση Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΑΤΕΙ Λάρισας. Επιπλέον, φοίτησε στη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) όπου ολοκλήρωσε με «Άριστα» το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και έλαβε Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Ηταν μέλος της επιτροπής που εισηγήθηκε την ίδρυση του πρώτου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Κεφαλονιά και στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με τίτλο «Νέα Μέσα Επικοινωνίας και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» όπου και διδάσκει από το 2020 μέχρι σήμερα και στις δύο κατευθύνσεις του Μεταπτυχιακού (i)Ψηφιακό Μάρκετινγκ ii) Διαδικτυακή Επικοινωνία και Δημιουργία Περιεχομένου). Έχει διδάξει επί σειρά ετών μαθήματα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2015 μέχρι το 2020 συμμετείχε στη διδασκαλία του μαθήματος με τίτλο Σχεδίαση περιβαλλόντων GUI/WEB του Διατμηματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με έδρα του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών». Το 2017-2020 ήταν μέλος Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα» όπου συμμετείχε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία της ενότητας «Πληροφορική-Πολυμέσα» και επέβλεψε 7 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες. Tο 2020 συμμετείχε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθήματος στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως μέλος ΣΕΠ. Τέλος, το 2021-2022 συμμετέχει ως μέλος ΣΕΠ στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:

  • Τη διαδικτυακή επικοινωνία
  • Τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Την επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Την περιβαλλοντική επικοινωνία

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή επιστημονικών βιβλίων, ενώ πληθώρα ερευνητικών του εργασιών έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και έχουν παρουσιασθεί σε συνέδρια.

Επιβλέπων σε Μεταδιδακτορική Έρευνα:
Επιβλέπων σε Διδακτορικές διατριβές: 1 , 2

Συμμετοχή στη τριμελή συμβουλευτική επιτροπή Διδακτορικής διατριβής: 2
Συμμετοχή σε εξεταστική επιτροπή Διδακτορικών διατριβών: 1 , 3

Επιβλέπων σε μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες: 13

Συνεπιβλέπων-Συμμετοχή σε εξέταση μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών: 8

Επιβλέπων σε πτυχιακές εργασίες: 15

Συμμετοχή σε εξέταση πτυχιακών εργασιών: 9

Η προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες είναι: www.antonopoulos.info

Ενημέρωση: 07-04-2023

Επιστροφή
<< <
Ιούνιος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 03-06-2023
B’ Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδ. έτος 2022-2023 [προθεσμία: 06/06/2023]
Έναρξη: 30-05-2023 |Λήξη: 06-06-2023
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Β' Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Mέγεθος: 1.15 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αίτηση
Mέγεθος: 944.18 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Ενημέρωση φοιτητών
Mέγεθος: 283.73 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας