en

Ενημέρωση

Δηλώσεις μαθημάτων & Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου 2022-2023 (Ανανεωμένο πρόγραμμα)

ShareThis
Δημοσίευση: 08-02-2023 13:26 | Προβολές: 1136
image
  • Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Εαρινού εξαμήνου 2022-2023 επισυνάπτεται
  • Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 13-2-2023.
  • Δηλώσεις μαθημάτων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 3/2/2023 έως και την Τετάρτη 8/2/2023.

Οι δηλώσεις μαθημάτων για το πρόγραμμα σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και για το πρόγραμμα σπουδών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο dias.ionio.gr.

Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο dias.ionio.gr απαιτείται η εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης. Οι φοιτητές του νέου κύκλου σπουδών ΠΕ (έτος εισαγωγής 2019 και μετέπειτα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που τους δόθηκαν από την γραμματεία κατά την εγγραφή τους. Οι φοιτητές του παλιού κύκλου σπουδών (ΤΕ) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία εισόδου του ιδρυματικού τους λογαριασμού που έχουν και για το webmail.ionio.gr.

Κανόνες δηλώσεων φοιτητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (έτος εισαγωγής 2019 και μετέπειτα)

Για το εαρινό εξάμηνο δηλώνονται μαθήματα του 2ου, 4ου, 6ου και 8ου εξαμήνου.

Οι δηλώσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

  • Δηλώνονται πρώτα, είτε τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου στο οποίο βρίσκονται οι φοιτητές και στη συνέχεια τα οφειλόμενα, είτε το αντίστροφο. Στη συνέχεια δηλώνονται τα μαθήματα επομένων εξαμήνων από το τυπικό. Επομένως σε καμία περίπτωση οι φοιτητές δεν μπορούν να δηλώσουν μαθήματα εξαμήνου μεγαλύτερου από το τυπικό τους, εάν προηγουμένως δεν έχουν δηλώσει όλα τα χρωστούμενα μαθήματα και όλα τα μαθήματα του τυπικού τους εξαμήνου.
  • Ο ελάχιστος αριθμός μαθημάτων που μπορεί να δηλώσει ένας φοιτητής είναι έξι (6) (εκτός και εάν τα χρωστούμενα είναι λιγότερα από έξι).
  • Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων που μπορεί να δηλώσει ένας φοιτητής είναι εννέα (9).
  • Δεν είναι εφικτό να δηλωθεί εργαστηριακό μάθημα χωρίς να έχει δηλωθεί συγχρόνως ή σε προηγούμενο εξάμηνο το θεωρητικό μέρος του.
  • Στο 7ο και 8ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές οφείλουν να δηλώνουν την πτυχιακή εργασία. Ειδικότερα οι φοιτητές που βρίσκονται στο όγδοο ή μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών είναι υποχρεωτικό να επιλέξουν θέμα πτυχιακής εργασίας. Τα θέματα των πτυχιακών ανακοινώνονται στις πρώτες 2 εβδομάδες κάθε εξάμηνου. Φοιτητές που βρίσκονται στο όγδοο ή μεγαλύτερο εξάμηνο και δεν έχουν δηλώσει θέμα πτυχιακής δεν μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα που έχουν δηλώσει. Η επιλογή του θέματος της πτυχιακής γίνεται με την κατάθεση του σχετικού εντύπου στη Γραμματεία.
  • Από το 7ο εξάμηνο σπουδών και έπειτα οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά επιλογής και αντιστοιχεί σε δύο (2) μαθήματα επιλογής υποχρεωτικά (ΕΥ). Επομένως οι φοιτητές που επιθυμούν την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης θα πρέπει να επιλέξουν δύο (2) μαθήματα επιλογής υποχρεωτικά (ΕΥ) λιγότερα για την λήψη πτυχίου. Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο (πρόγραμμα σπουδών). Η δήλωση της πρακτικής γίνεται με την κατάθεση του σχετικού εντύπου στη Γραμματεία.

Κανόνες δηλώσεων φοιτητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Για το εαρινό εξάμηνο δηλώνονται μαθήματα του 2ου, 4ου και 6ου εξαμήνου.

Οι δηλώσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

  • Δηλώνονται πρώτα τα οφειλόμενα μαθήματα από τα εξάμηνα που προηγούνται του τυπικού εξαμήνου στο οποίο βρίσκονται οι φοιτητές. Στη συνέχεια δηλώνονται τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου και τέλος δηλώνονται τα μαθήματα επομένων εξαμήνων
  • Ο μέγιστος αριθμός των δηλούμενων μαθημάτων ανά εξάμηνο αντιστοιχεί σε μαθήματα των οποίων οι διδακτικές μονάδες είναι τριάντα εννέα (39). Κατ’ εξαίρεση οι φοιτητές τυπικού εξαμήνου 8ου ή μεγαλύτερου μπορούν να δηλώνουν μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν σε έως και πενήντα έξι (56) διδακτικές μονάδες.
  • Δεν είναι εφικτό να δηλωθεί εργαστηριακό μάθημα χωρίς να έχει δηλωθεί συγχρόνως ή σε προηγούμενο εξάμηνο το θεωρητικό μέρος του.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται σε τυπικό εξάμηνο 8 ή μεγαλύτερο δηλώνουν και την πρακτική / πτυχιακή, εφόσον πληρούν και τις σχετικές προϋποθέσεις (2/3 των διδακτικών μονάδων για την πρακτική και 2/3 των μαθημάτων για την πτυχιακή). Οι διδακτικές μονάδες της πρακτικής/πτυχιακής δεν προσμετρώνται με αυτές των μαθημάτων. Η δήλωση της πρακτικής/πτυχιακής πραγματοποιείται μέσω των σχετικών εντύπων και δεν απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση μέσω του συστήματος dias.ionio.gr.
  • Οι φοιτητές που δεν οφείλουν κάποιο μάθημα δηλώνουν πτυχιακή και πρακτική σε περίπτωση όπου δεν την έχουν δηλώσει σε προηγούμενο εξάμηνο. Όσοι την έχουν δηλώσει υποβάλουν κενή δήλωση.

Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας