en

Ενημέρωση

Το Τμήμα ΨΜΕ συμμετέχει στην κατάρτιση των νέων Ευρωπαίων δημοσιογράφων

ShareThis
Δημοσίευση: 07-12-2023 14:54 | Προβολές: 990
Σημαντική Ημερομηνία: 01-12-2023
[Έληξε]
Συμμετέχοντα Μέλη
Βάλια Καϊμάκη
image

Στο πρόγραμμα κατάρτισης νέων Ευρωπαίων δημοσιογράφων, που υλοποιείται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετείχε η Βάλια Καϊμάκη, Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και το InsideStory σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στόχος ήταν η κατάρτιση των νέων Ελλήνων δημοσιογράφων για την κάλυψη των ευρωπαϊκών θεμάτων και των ευρωεκλογών ειδικότερα. Συνδυάζοντας μια συγκριτική προσέγγιση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοσιογραφικής και ειδησεογραφικής κουλτούρας με μια πρακτική κάλυψη των τρεχόντων ευρωπαϊκών θεμάτων, η εκπαίδευση παρείχε στους νέους δημοσιογράφους εργαλεία που αυξάνουν την ευαισθητοποίησή τους για τα αλληλένδετα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα, διερευνώντας τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις των δημοσιογραφικών πρακτικών και της κάλυψης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν ακόμη θέματα που αφορούν τα θεσμικά όργανα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις σχέσεις του με τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις, καθώς και τη συμμετοχή και τη σημασία των ομάδων πίεσης στις Βρυξέλλες.

Συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Νίκος Παπανδρέου, δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους η Ελίζα Τριανταφύλλου, ο Τάσος Τέλλογλου και η Μάχη Νικολάρα, πανεπιστημιακοί όπως ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Ανδρέας Τάκης και επίσης στελέχη ΜΚΟ όπως ο Μιχάλης Γουδής, Διευθυντής του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στη Θεσσαλονίκη και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα όπως η Άννα Ευσταθίου και η Ελβίρα Φόρτε.

Η κ. Καϊμάκη συμμετείχε στην συζήτηση με θέμα «Κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και ορόσημα στην Ελλάδα - Η σημασία της δημοκρατικής διαδικασίας και της συμμετοχής» όπως και στο σεμινάριο «Ψηφιακή οργάνωση εκστρατείας και Δημοσιογραφία».

Το τριήμερο πρόγραμμα (27 ως 29 Νοεμβρίου) έλαβε χώρα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας