en

Ενημέρωση

Ο περιφερειακός Τύπος την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

ShareThis
Δημοσίευση: 19-12-2023 13:20 | Προβολές: 715
image

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/12 η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις Ενημέρωση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την έκδοση της εφημερίδας και θέμα «Ο περιφερειακός Τύπος την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης».

Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του Πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου στο κτίριο της βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους ότι έχει ήδη δημοσιευθεί η πρώτη ακαδημαϊκή εργασία με την συνεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για την περίσταση και μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα της Ενημέρωσης στο Facebook.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας εκπροσώπησε η Επ. Καθηγήτρια, Βάλια Καϊμάκη, η οποία αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δ. Γαλαμάτης, ο οποίος παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις εφαρμογές του Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου και του Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου, ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού, Ηλεκτρονικού Τύπου, Θέμης Μπερεδήμας, η Καθηγήτρια Χριστίνα Μπάνου και ο Αν. Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τον συντονισμό είχε ο Γιώργο Στουραΐτης εκδότης της εφημερίδας Ενημέρωση.

Η ημερίδα ήταν ένα σημαντικό βήμα για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (κρατικούς, ακαδημαϊκούς, δημοσιογραφικούς, συνδικαλιστικούς) αλλά και για την ενημέρωση του κοινού για τις διάφορες όψεις των ζητημάτων που θέτει η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

 


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας