en

Ενημέρωση

Συμμετοχή του Τμήματος ΨΜΕ σε εκδήλωση για την ελευθερία του Τύπου

ShareThis
Δημοσίευση: 20-12-2023 10:14 | Προβολές: 2027
image

Εκδήλωση-συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου διοργανώνει  το γραφείο του ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 11.30. Στην συζήτηση με τίτλο «Media 360: Δημοκρατία, Αλήθεια, Εμπιστοσύνη, Τεχνολογία», συμμετέχει, εκ μέρους του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, η Επ. Καθηγήτρια, Βάλια Καϊμάκη.

Συμμετέχουν επίσης οι Χριστίνα Βρεττού, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου,  Μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του φαινομένου «SLAPP», η Μαρίνα Ρήγου Επ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Ιράτσε Γκαρσία, Πρόεδρος της Ομάδας του S&D (με βιντεοπαρέμβαση) και ο διοργανωτής Νίκος Παπανδρέου, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Τον συντονισμό στης συζήτησης θα έχει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Τα θέματα που θα καλυφθούν είναι: Η σημασία της ενημέρωσης για τη Δημοκρατία. Οι συνέπειες της χειραγώγησης της πληροφορίας. Ο ρόλος της εκπαίδευσης. Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζει ο τύπος και οι προκλήσεις που προκύπτουν. Πώς οι επιχειρήσεις επικοινωνίας συμβάλλουν ή περιορίζουν την ελευθερία του τύπου. Πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διάδοση των ειδήσεων και την ελευθερία του τύπου. Η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για πληροφόρηση και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Το παρόν και το μέλλον της «είδησης». Η ποσότητα, η ταχύτητα και η ποιότητα της είδησης. Η τεχνητή νοημοσύνη στον τύπο: Οφέλη και κίνδυνοι. Το λειτούργημα του Δημοσιογράφου. Ο κώδικας δεοντολογίας της “είδησης”. Το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Η αντιμετώπιση του φαινομένου «SLAPP». Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον Ευρωπαϊκό νόμο για την ελευθερία των ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά από περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, θα παρέμβουν και οι δημοσιογράφοι Όλγα Λαθύρη (Σταρ Κεντρικής Ελλάδας), Γιάννης Πομώνης (ΙΟΝΙΑΝ TV), Μαρίνα Κονδύλη (ΘΡΑΚΗ NET), Σωτήρης Μεταξάς (CRETA TV), Γιάννης Γιαννακόπουλος (ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV), Αντώνης Παραράς (DIKTYO1 TV), Παντελής Κούτσικος (ΑΧΕΛΩΟΣ TV)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων και διάλογος με το κοινό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

 


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας