en

Ενημέρωση

To Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανωτής του #AMIRetreat2023

ShareThis
Δημοσίευση: 07-11-2023 21:09 | Προβολές: 934
image

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διεθνές συνέδριο #AMIRetreat2023 με θέμα «Ψηφιακές πλατφόρμες & δημοκρατία: Δημοσιογραφία & πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης», το οποίο συνδιοργάνωσε το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εταίροι του, το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών της Ντόχα και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 3-5 Νοεμβρίου 2023, στο κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Το #AMIRetreat2023 απευθυνόταν σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από τους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας, των πολιτικών επιστημών και του δικαίου. Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας  εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Διοικούσας και της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Βάλια Καϊμάκη, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Ηλιάδη. Με δημοσιεύσεις συμμετείχαν υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος και συγκεκριμένα οι Δέσποινα Χριστοφορίδου, Κατερίνα Πέτρου, Εύα Μπαντίκη, Χρήστος Κουφάκος και Ευγενία Δασκαλάκη. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετείχαν επίσης επιστήμονες και ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Μεξικό, την Κίνα, την Βραζιλία, το Κατάρ, τον Λίβανο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Δανία, την Γερμανία, την Βουλγαρία και την Μάλτα.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν η  Anne-Cécile Robert, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της γαλλικής επιθεώρησης «Le Monde diplomatique» και διδάσκουσα στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Παρίσι και ο Λευτέρης Κρέτσος, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο. Στο στρογγυλό τραπέζι των επαγγελματιών του χώρου, με τίτλο «Η προκρούστεια επιρροή των νέων τεχνολογιών στην πραγματική ζωή των δημοσιογράφων, σήμερα» συμμετείχαν οι Αντώνης Παπαγιαννίδης, Βασίλης Μουρδουκούτας και Θοδωρής Χονδρόγιαννος.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, συγχαίρει όλους τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες, το Δήμο Πειραιά και την Διοικούσα Επιτροπή για την άψογη διοργάνωση. Το #AMIRetreat2023 αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που προκύπτουν από τη σχέση μεταξύ ψηφιοποίησης, δημοκρατίας και Μέσων Ενημέρωσης.


Επιστροφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1
Κεφαλονιά, Αργοστόλι
ΤΚ 28100
26710 27311
secdmc@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας