Ανακοίνωση για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Ακαδ. Έτους 2021-22

Ανακοίνωση για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Ακαδ. Έτους 2021-22

Last Updated on 29/06/2022 by Γραμματεία Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας – Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 θα είναι ανοικτή η ηλεκτρονική εφαρμογή, για την υποβολή της αίτησης χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2021-22, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο δικαιούχος του επιδόματος να έχει υποβάλει τη φορολογική του δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του θα απορρίπτεται αυτόματα από το σύστημα κατά την υποβολή της.

Για την υποβολή της αίτησης καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Στοιχεία επικοινωνίας

Για τα Ακαδημαϊκά Τμήματα με έδρα σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, αρμόδιος υπάλληλος: Λούτας Ιωάννης

  • τηλ. 2109250292,
  • email: iloutas@ionio.gr

Από τη Διεύθυνση Σπουδών & Φοιτητικής Μέριμνας