Σγώρα Αγγελική

Σγώρα Αγγελική

ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Γνωστικό Αντικείμενο: Πληροφορική

Ώρες υποδοχής φοιτητών
Δευτέρα 12:00 – 14:00. Άλλες ημέρες και ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως.

E-mail: asgora@ionio.gr Τηλ.: +30 26710 27132

Η Δρ. Αγγελική Σγώρα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο την Πληροφορική στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στις τεχνολογίες και τη διοίκηση πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Το 2009 εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα «Παροχή ποιότητας υπηρεσίας και κατανομή πόρων σε σύγχρονα ασύρματα δίκτυα».

Η διδακτορική και τμήμα της μεταδιδακτορικής έρευνάς της έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERCIM Marie Curie Postdoc Fellowship Programme, 2013) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΕΝΕΔ 2003, Αριστεία ΙΙ 2014). Έχει εργαστεί ως μεταδιδάκτορας στο VTT Technical Research Centre of Finland και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην περιοχή των Δικτύων Επικοινωνιών και Κατανεμημένων Υπολογιστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και ειδικότερα στην περιοχή των Ασύρματων Δικτύων και Επικοινωνιών, Υπολογιστικής Νέφους και Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων. Επίσης, έχει ασχοληθεί με θέματα Ασφάλειας σε Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογιών Διαδικτύου, Ποιότητας Υπηρεσίας και Εμπειρίας, Software Defined Networks (SDN), καθώς και Υπολογιστικών Μονάδων Υψηλής Απόδοσης.

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν οδηγήσει σε πάνω 40 ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά, συνέδρια και συμπόσια, έχει πάνω από 700 αναφορές στο έργο της (Πηγή Scholar Google), ενώ έχει συγγράψει σημειώσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων που έχει διδάξει. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, στα περισσότερα από τα οποία έχει δώσει διαλέξεις παρουσιάζοντας τις ερευνητικές της δραστηριότητες, ενώ έχει δώσει και προσκεκλημένες ομιλίες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών της δραστηριοτήτων έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς και Κοινοτικούς Πόρους και έχει συνεισφέρει σε πολλά παραδοτέα ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων στα οποία έχει συμμετάσχει.

Τέλος, έχει διατελέσει μέλος σε πολλές Τεχνικές Επιτροπές Προγράμματος (TPC) συνεδρίων, και Session Chair σε συνέδρια.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support